KAIVOSURMA
Bronstein 7"ep
BUY IT ->

"Mad as clappers crazy and twisted ragin' fincore in the spirit of early Terveet Kädet and Kansanturvamusiikkikomissio. This is their 2nd EP and lots better as the intensity shines through. The music is ferocious and ripping with tunes bursting out of the woodworks, while the vocals are just pure madness (he sounds a insane motherfucker on acid or something). 7 blasting trax in total which'll have you running to the off-licence for more cider - or kilju, which looks the case here. With song titles like: Hapetus, Levitaation taikaa, Ei Bryhol... you just can't go wrong."
Hell And Damnation #11


"Tässä on jo toinen EP Kaivosurmalta ja minä kun jotenkin oletin tämän bändin olevan yhden EP:n juttu. Lyhyt ja innokas tarina, mutta mitä vielä. Tässä on jo toinen levy ja saatekirjeessä sanotaan, että kokoonpanoon on otettu lisää miehiä, eli joudumme tulevaisuudessakin tämän tykityksen armoille. Taas on levylle lahdattu kahdeksan [sic] lyhyttä ja raivoisaa biisiä. Pisin biisi on 1.13 ja lyhin 0.25, että ei siinä hitaampi ehdi taaskaan tajuamaan mitään ennenkuin musiikki jo loppuu. Laulu on edelleen täysin käsittämätöntä mökää ja pakkohan sen on olla, koska lyriikatkin on käsittämättömiä, eikä ne muuten ton musiikin perässä pysyisikään. Tässä esimerkiksi Tavutang-biisin lyriikat: 'Ah ihanainen urgu-urgu, vietellen tavutan, ja ihailen Ansa Ikosta, kaalimaalla'. Että siinä sitä sanomaa on vanhan Terveiden Käsien hengessä. Yrittäkää löytää kantaaottavuutta tuosta. Tämä levy todella hätkähdyttää käsittämättömyydellään ja pikaisuudellaan. Tästä on kuulemma tehty myös numeroitu sadan kappaleen painos valkoisella vinyylllä, aivan niinkuin tämä pehmeän keltainen ei riittäisi. Joudunko tässä nyt tilaamaan vielä sen valkoisenkin?? Alkaa ahdistaan. Tilatkaa itse."
Toinen vaihtoehto 143


"Eine finnische Band, die sieben Songs zwischen 25 Sekunden und 1:13 Minuten, wobei eh nur zwei Stücke die eine-Minuten-Marke überschreiten, runterbügelt und dann den ganzen Spaß auch noch auf eine 7", die du auf 45 rpm abspielen solltest, gepackt hat, kann einfach nicht schlecht sein. Das geht eigentlich überhaupt nicht und KAIVOSURMA, die mit der '00er "Saatanan lampaat ­ ep" 7" ein völlig geiles Brett vorweisen konnten, sind bezeichnenderweise auch keine Ausnahme von der Regel. KAIVOSURMA thrashen sich was das Zeug hält im Höchstgeschwindigkeitstempo durch diesen Output, daß es eine wahre Freude ist. Als Vergleiche könnten hier höchstens noch die uralten Sachen ­ ich spreche jetzt von den Jahren 1980 bis '82!! ­ der Götter von TERVEET KÄDET herhalten und das ist etwas mit dem ich verdammt gut leben kann. Diese pissgelbe Killersingle ist ein einziger Kracher!!"
Eye Witness #47


(Anyone got the reviews from MRR? Please???)© SLODE HEADQUARTERS 2009